Ρύθμιση μέχρι 100 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο - Διαγραφή των χρεών που είναι αδύνατον να εισπραχθούν

Μικρές δόσεις, σκληρά μέτρα στους φοροφυγάδες κατά σύστημα και δίκαιη μεταχείρηση σε όσους οφειλέτες τους κατέστρεψε η κρίση υπόσχεται το υπ. Οικονομικών. Όπως λέγουν, θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση για τους μικρούς οφειλέτες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση λόγω της κρίσης και που οδήγησε την ανεργία στο 30% και διαφορετική για τους μεγάλους οφειλέτες που τα χρέη τους ξεπερνούν τις 50.000 ή 100.000 ευρώ και από τους οποίους θα απαιτηθούν εγγυήσεις (π.χ. προσημείωση περιουσιακών στοιχείων).

Παράλληλα υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών που καταγράφει στους λογαριασμούς του το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπραχθεί. Γι' αυτό πρέπει να διαγραφεί.

Επίσης συμφωνήθηκε να μην υπάρξει πλέον καμία ειδική ρύθμιση (την τελευταία τριετία έγιναν 57 ρυθμίσεις για επί μέρους ομάδες επιχειρήσεων ή φορολογουμένων!) αλλά μια γενική ρύθμιση χρεών για όλους τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις, αφού προηγουμένως διαγραφούν ποινές και πρόστιμα που δεν πρόκειται να εισπράξει το Δημόσιο.
Το υπουργείο θέλει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να ρυθμίζουν τα χρέη τους ως και σε 100 δόσεις, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί με την άφιξη της τρόικας των κκ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ στην Αθήνα, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία των εσόδων του Δημοσίου από φόρους και των εισφορών των Ταμείων, που επίσης παρουσιάζουν καθίζηση.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης