Πάλι έπεσαν έξω στους αριθμούς ( τώρα για τα ομόλογα) ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικα και κυβέρνηση

κερματα

ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικα και κυβέρνηση έπεσαν και πάλι έξω στις οικονομικές προβλέψεις τους. Αυτό συμβαίνει από το 2010 και μετά όταν το κούρεμα ξεκίνησε στο 23%, πήγε στο 35%, στο  50% στο 75% και ακόμα συνεχίζεται...

Τα 10 δισ. ευρώ που δόθηκαν τώρα για το νέο "κούρεμα" των ομολόγων δεν επαρκεί για να απομειωθεί το χρέος κατά 11% του ΑΕΠ. Μάλιστα αυτό συμβαίνει αν και οι προσφορές έφτασαν τον στόχο των 31,9 δισ ευρώ... Τώρα η Ελλάδα χρειάζεται άλλα 1,29 δισ. ευρώ!

Σημειώστε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος χρειάστηκε να συμμετάσχουν οι ελληνικές Τράπεζες με το σύνολο των ομολόγων που κατείχαν... χάνοντας 9 δισ. ευρώ!

H μέση τιμή αγοράς των ομολόγων διαμορφώθηκε στο 33,8% της ονομαστικής αξίας γεγονός που δημιουργεί (!) ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης (πέραν των 10 δισ. ευρώ) από το EFSF προκειμένου να απομειωθεί το χρέος κατά 11% ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι έχει ενημερώσει τους πιστωτές του επίσημου τομέα ότι προτίθεται να δεχτεί όλους τους τίτλους σε κάθε σειρά στο πλαίσιο της ανταλλαγής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης