Ο κ. Μπουτάρης αναγεννά και διεθνοποιεί την Θεσσαλονίκη

Tακτικές -απευθείας- πτήσεις της καναδικής εταιρίας «Airtransat» από το Μόντρεαλ και το Τορόντο προς τη Θεσσαλονίκη από το 2013 και η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Βόρειας Αμερικής απασχόλησε τη συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με τον πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ, τον εκπρόσωπο της καναδικής αεροπορικής εταιρίας, πρόεδρο της «Tour Greece», Βασίλη Σακελλάρη, και τον επίτιμο πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη, Παντελή Πετμεζά.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τη βούληση των αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό και τόνισε ότι η απευθείας σύνδεση της πόλης με πόλεις του Καναδά είναι ιδιαίτερα σημαντική

Υπογράμμισε δε την ιστορία και την προνομιακή θέση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού όπως το Άγιον Όρος και η διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, καθώς επίσης και αρχαιολογικά μνημεία σε Πέλλα και Πιερία.

Από τη μεριά του ο Καναδός πρέσβης, Ρόμπερτ Πεκ, σημείωσε την αυξημένη ζήτηση για τον περιηγητικό, θρησκευτικό και τουριστικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει η πόλη στην τουριστική αγορά της Βόρειας Αμερικής.

O κ. Μπουτάρης εξελίσσεται σε δήμαρχο μεγάλης ανάπτυξης για την Θεσσαλονίκη. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι η συμπρωτεύουσα να γίνει μεγάλος τουριστικός προορισμός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης