Ο βασικός μισθός στα 400 ευρώ καθαρά! (και κάτω!)

Στο δρόμο της... Πορτογαλίας οδηγείται η Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα μεταφέρει την αξίωση της τρόικας να καταργηθούν 13ος και 14ος μισθός και να μειωθεί ο βασικός μισθός κάτω από τα 590 ευρώ καθαρά,πού είναι σήμερα! Παράλληλα θα πρέπει να κοπούν κι άλλο οι συντάξεις (ιδίως οι επικουρικές) και να ξεκινήσουν οι απολύσεις των 30.000 δημοσίων υπαλλήλων (εφεδρεία).

Η κυβέρνηση προσπαθεί αντί των μειώσεων να "περάσει" πάγωμα των μισθών στα σημερινά επίπεδα για 3 χρόνια, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα πείσει. Το πάγωμα αυτό το προτείνουν ήδη οι δανειστές, χωρίς να αποκλείουν όμως να έχει προηγηθεί... μείωσή τους.

Στην κυβέρνηση συζητούν:

α). Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να καταβάλουν 13ο και 14ο μισθό "αν θέλουν". Να μην είναι υποχρεωμένες δηλαδή.

β). Να καταργηθούν 13ος και 14ος μισθός και το 50%, να ενσωματωθεί στον μηνιαίο μισθό.

γ). Πάγωμα των μισθών. Να μην καταβληθεί ούτε η... τριετία σε όσους την δικαιούνται.

δ) Μείωση κατά 25-30%, του κατώτατου μισθού σε όσες επιχειρήσεις έχουν οικονομικά προβλήματα και κινδυνεύουν.

Τέλος στην Ελλάδα η μόνιμη εργασία χάνεται και στην θέση της έρχεται γοργά η μερική απασχόληση, που σημαίνει μισθοί... κάτω και από τα 400 ευρώ!

Μία στις τρεις ΝΕΕΣ συμβάσεις το 2011 ήταν μερικής απασχόλησης, και μία στις δέκα εκ περιτροπής. Επίσης 50.000 ΠΑΛΑΙΕΣ συμβάσεις, πλήρους απασχόλησης μετετράπησαν σε μερικής ή εκ περιτροπής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης