Οι ελληνικές Τράπεζες έχασαν άλλα 26,5 δισ. ευρώ από το "κούρεμα" (που μείωσε το χρέος κατά 31,5 δισ. ευρώ)

Για να μειωθεί το ελληνικό χρέος κατά 31,5 δισ. ευρώ, χρειάστηκε οι ελληνικές Τράπεζες που συμμετείχαν σε αυτό από... πατριωτισμό (δηλαδή τις υποχρέωσε το πολιτικό σύστημα), να χάσουν τελικά 26,5 δισ. ευρώ! Αυτό συνέβει διότι στην περίπτωση των Τραπεζών το "κούρεμα" έπεσε στο 25% και όχι στο στο 33% που είχε προϋπολογιστεί.

Εν ολίγοις, χάθηκαν σχεδόν όσα χρήματα υποτίθεται ότι κερδήθηκαν..! Αποτέλεσμα αυτής της φοβερής απομείωσης των ταμείων τους είναι να είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολή η προσέλευση ιδιωτών εν όψει της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Στο μεταξύ εγκρίθηκε επίσημα η δόση των 34,4 δισ. η οποία είναι πληρωτέα για την επόμενη Δευτέρα. Επίσης μέχρι τέλος Μαρτίου θα εκταμιευθούν συνολικά 52,5 δισεκατομμύρια, ποσό από τα οποία θα καλυφθεί και το κόστος επαναγοράς ομολόγων.

O Γιούνκερ εξήγησε ότι η δόση εκταμιεύτηκε λόγω της ισχυρής αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης. "Οι εταίροι είναι πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα επανήλθε στην σωστή τροχιά", είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας στο 124% του ΑΕΠ το 2020, ωστόσο αν χρειαστεί οι εταίροι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην λήψη τέτοιων μέτρων, ενώ σημείωσε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης