Μπαράζ διεθνών αναλύσεων και δημοσιευμάτων θεωρεί πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αναγκαστικά θα διαγραφεί εντός του ευρώ

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και είναι αδύνατον να αποπληρωθεί. Συνεπώς είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κι άλλο "κούρεμα", ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι το μόνιμο πρόβλημα της ευρωζώνης. Ποιοί τα λένε αυτά; Όλοι! Και πρώτα απ όλα το ίδιο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που γράφει: "Ουδείς πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της".

Το σοβαρό οικονομικό περιοδικό διαβεβαιώνει ότι η μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους "έρχεται και θα γίνει εντός της ευρωζώνης". Το Spiegel, γράφει ξεκάθαρα ότι αν το ευρώ διαλυθεί αυτή που θα πληγεί περισσότερο από όλους θα είναι η Γερμανία και καταλήγει: "Η Γερμανία είναι εκβιάσιμη. Θα χάσει 1 τρισ. ευρώ που έχει σε απαιτήσεις από χώρες του Νότου. Το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα κατέρρεε. Και το νέο νόμισμα (μάρκο;), θα ήταν πανάκριβο.

Ένα άλλο περιοδικό το Forbes, γράφει επό λέξει: "Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Επιβάλλεται η διαγραφή ενός σημαντικού ποσοστού του. Ούτε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε η σώρευση νέων οφειλών είναι η λύση. Δεν υπάρχει λόγος να μην λυθεί το ελληνικό πρόβλημα εντός της ευρωζώνης".

Δυο αναλυτές της Credit Suisse σε έκθεσή τους υποστηρίζουν ότι "είναι εξώφθαλμο πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, παρά την πρόσφατη αναδιάρθρωσή του". Μάλιστα τονίζουν ότι το υψηλό Δημόσιο επιβραδύνει την ανάπτυξη. Εκτιμούν δε πως και το χρέος της Ισπανίας δεν είναι βιώσιμο.

Όλο και περισσότεροι αναλυτές λοιπόν υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα - που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και συντηρούν την ύφεση - δεν είναι η λύση και πως το χρέος της χώρας αργά ή γρήγορα θα πρέπει να διαγραφεί κι άλλο και μάλιστα γενναία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης