Κύμα αποχωρήσεων ελληνικών εταιρειών απειλεί τα μελλοντικά φορολογικά έσοδα

ΦΑΓΕ

Μεγάλες αλλά και μικρές ελληνικές εταιρείες ετοιμάζονται να μεταφέρουν τις έδρες τους ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ εκτός Ελλάδος. Μέγιστο περάδειγμα η υγιέστατη εταιρεία ΦΑΓΕ η οποία μεταφέρει την μητρική εταιρεία της στο Λουξεμβούργο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μεταφέρεται για τρεις λόγους: Μικρότερη φορολογική επιβάρυνση, εύκολη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, απομάκρυνση από το παρακμιακό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας. Σημειωτέον ότι η ΦΑΓΕ λειτουργεί τρια εργοστάσια στην Ελλάδα (Αττική, Τρίκαλα, Φλώρινα), ενώ το το 68% των πωλήσεών της γίνονται εδώ.

Ωστόσο η βαριά φορολογία που προωθεί η κυβέρνηση στο επιχειρείν θα αναγκάσει και μικρότερες επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε παρόμοιες κινήσεις. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι πολλές εταιρείες θα μεταφέρουν τις έδρες τους στην Βουλγαρία όπου η φορολογία είναι μόλις 10%. Έτσι εντελώς νόμιμα θα ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ εν Ελλάδι τα κέρδη τους μεταφέροντάς τα έξω από τα σύνορα ώστε να διασώσουν ότι μπορούν.

Οι μαζικές αυτές αποχωρήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση των φορολογικών εσόδων.

Σήμερα στην Βουλγαρία 6.000 ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί θεαματικά εκτιμούν οικονομκοί κύκλοι. Αιτία μόνο μια: Η υπερφορολόγηση στην Ελλάδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης