Κρυφά μέτρα 5 δισ. ευρώ! Κυβέρνηση και τρόικα συζητούν άτυπα για 18 δισ. ευρώ συνολικά μέτρα έως το τέλος του 2013

Στα... 18 δισ. ευρώ θα φτάσουν τελικά τα μέτρα για την περίοδο 2012-13! Δηλαδή θα υπάρξει κρυφή πρόβλεψη δχρδόν 5 δισ. ευρώ! Μια από τις αιτίες αυτής της άτυπης συμφωνίας με την τρόικα είναι η τρύπα του ΕΟΠΥΥ Ακριβώς για την κάλυψη αυτής της τρύπας ( ήδη αποκαλύφθηκε πρόσθετο μέλλειμμα 1 δισ.) περικόπτεται επιπλέον και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Φαίνεται ότι «κλειδώνουν» λοιπόν για το 2013 πρόσθετα μέτρα 9,2 δισ. ευρώ, ενώ προστέθηκε και το «καυτό» ζήτημα της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που ζητεί η τρόικα να ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Πριν την εκταμίευση της δόσης, την οποία το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζει περίπου στις 15 Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Η τρόικα φαίνεται τώρα ότι πιστεύει πως η ύφεση για το 2013 θα είναι λίγο κάτω από το 5% της αρχικής της εκτίμησης, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ύφεση 3,8%.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν είναι η αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης