Καταρρέει γοργά η οικονομία παντού. Το μνημόνιο 3 ήδη δεν βγαίνει

H πτώση των αριθμών στην ελληνική οικονομία σκορπά πανικό και σοκάρει. Το ΑΕΠ έχει πέσει κατά 24%, δηλαδή έχει μειωθεί πάνω από 60 δισ. ετησίως. Η οικοδομική δραστηριότητα εξακολουθεί να καταρρέει ξεπερνώντας το... 80% σε σχέση με το 2006. Το εμπόριο στο τελευταίο τρίμηνο έπεσε ακόμα 8,4%! Εις δε τον κλάδο του αυτοκινήτου η καταστροφή είναι απερίγραπτη: -27,2% το τελευταίο τρίμηνο χωρίς να υπολογίζει κανείς τι έχει προηγηθεί...

Δεν υπάρχει τομέας της ελληνικής οικονομίας που να μην καταγράφει δείκτες καταστροφής. Η κινητή τηλεφωνία που είναι ένα πανίσχυρο ολιγοπώλιο παρουσιάζει νεα πτώση -9%, οι ασφαλιστικές εργασίες πτώση -10%, τα προϊόντα τεχνολογίας - 14% κ.ο.κ.

Και στις Τράπεζες οι αρνητικοί δείκτες επιδεινώνονται. Μόνο τα κόκκινα δάνεια ανήλθαν στα 52 δισ. ευρώ! Δεν υπολογίζονται σε αυτό το ποσό, τα δάνεια που ρυθμίστηκαν αλλά είναι σίγουρο πως ένα μεγάλο μέρος τους θα επιστρέψει στην μόνιμη καθυστέρηση.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα το πολιτικό σύστημα αποτυγχάνει επικίνδυνα. Τα μέτρα ανάπτυξης είναι ανύπαρκτα. Το κυνήγι των επιχειρηματιών για φορο - οφειλές αποσταθεροποιεί εντελώς την αγορά. Το νεο φορολογικό αποτρέπει κάθε σοβαρό επενδυτή. Το κράτος παραμένει τροχοπέδη σε κάθε επιθυμία να υπάρξει κάτι καινούργιο. Νέοι φόροι και αυξήσεις αποδυναμώνου εντελώς την αγοραστική δύναμη όσων δεν είναι ήδη άνεργοι...

Θεωρείται βέβαιο ότι το μνημόνιο - 3 θα καταρρεύσει αμέσως (ουσιαστικά ήδη καταρρέει) με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να είναι τετελεσμένο σύντομα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης