Ισπανια και Γαλλία μιλούν για ανάκαμψη

ανάπτυξη

"Η ύφεση έχει παρέλθει. Το ζήτημα τώρα είναι πόσο ισχυρή πρόκειται να αποδειχθεί η ανάκαμψη" τόνισε ο υπουργός της Ισπανίας Λοίς ντε Γκίνδος στην εφημερίδα Ελ Παΐς.

«Η ανάκαμψη είναι ένα μικρό άνθος μέσα στο θερμοκήπιο που πρέπει να το φροντίζουμε…Φθάνεις σε αυτό με οικονομικές μεταρρυθμίσεις, με τη βελτίωση των πιστώσεων εντός της ισπανικής οικονομίας και με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ακολουθώντας τους σωστούς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Η ισπανική οικονομία εισήλθε σε ύφεση στα τέλη του 2011, και μετά μία συρρίκνωση 0,5% κατά το πρώτο τέταρτο του 2013, η κυβέρνηση αναμένει μία ανάπτυξη για το επόμενο τέταρτο, γύρω στο 0%. Το ΔΝΤ επεσήμανε τον περασμένο μήνα πως κι αυτό αναμένει μία επιστροφή της Ισπανίας σε αναπτυξιακή τροχιά, προειδοποιώντας συνάμα πως η χώρα χρειάζεται ακόμη να προστατεύσει τον ευάλωτο τραπεζικό της τομέα και να κάνει περισσότερα για τα εκατ. των ανέργων της.

Και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε σήμερα πως η οικονομική ανάπτυξη έχει μπει σε τροχιά, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

«Η ανάκαμψη είναι εδώ», διεμήνυσε ο Ολάντ στην ερώτηση εάν η πρόβλεψη για συρρίκνωση κατά 0,2% της γαλλικής οικονομίας για το 2013 από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής τον ανησυχεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης