Η τρόικα δεν θέλει τα 555 εκατ. ευρώ των Τραπεζών! Νέα καθυστέρηση

Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην δώσουν οι τράπεζες το ποσό των 555 εκατ. ευρώ που σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν στο Δημόσιο, λόγω της κεφαλαιακής ενίσχυσης 5 δισ. ευρώ που έλαβαν το 2008 μέσω προνομιούχων μετοχών.

Η απαίτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, όσο και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, που έχει χειριστεί το ζήτημα. Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας φέρεται ότι απείλησε με παραίτηση, εάν γίνει δεκτό το αίτημα της τρόικας να βρεθούν άλλα μέτρα για να καλύψουν την τρύπα των 555 εκατ.

Το ποσό των 555 εκατ. ευρώ έχει υπολογιστεί ως έσοδο στον προϋπολογισμό του 2012. Ετσι, η ξαφνική αφαίρεσή του δημιουργεί πρόβλημα στην εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και κατ’ επέκταση οδηγεί σε νέα καθυστέρηση στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα, την ώρα δε που το πακέτο για το 2013 έχει «κλείσει» και απομένουν κάποιες εκκρεμότητες στα φορολογικά μέτρα του 2014.

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες απο την Καθημερινή

Δείτε επίσης