Η επιμήκυνση συμφέρει και τους δανειστές σύμφωνα με αναλύσεις διεθνών εφημερίδων. Η Γερμανία θα δεχθεί γράφουν

Η επιμήκυνση θα επιτευχθεί για την Ελλάδα. Την εκτίμηση αυτή έχει πρώτο περιγράψει το molonoti.gr. Tώρα το αναλύουν και διεθνή ΜΜΕ. Η εφημερίδα De Standaard μάλιστα αφού σημειώνει ότι το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για την Ελλάδα, στο βαθμό που η τελευταία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να απεμπλακεί από το θανάσιμο σπιράλ δρακόντειων περικοπών- βαθιάς ύφεσης και συσσώρευσης χρεών, προσθέτει:

-Η Ελλάδα αναζητά απεγνωσμένα επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με το σκεπτικό ότι, σε αντίθετη περίπτωση, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη και θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, η σκέψη και μόνο για χορήγηση ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για πολλές βορειοευρωπαϊκές χώρες..

Στη συνέχεια, η εφημερίδα σημειώνει ότι το πλεονέκτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος είναι ότι αποτελεί τη λιγότερο δαπανηρή λύση και προσθέτει ότι οι δανειστές θα πρέπει να δείξουν λίγο περισσότερη υπομονή.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η Γερμανία θα κάνει «με βαριά καρδιά» δεκτό το ελληνικό αίτημα, καθότι παρουσιάζεται εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι στην Ελλάδα. Όπως γράφει, ενδεικτικές του αρνητικού κλίματος στην Γερμανία (για την Ελλάδα),  είναι αφενός η ομοβροντία των αρνητικών δημοσιευμάτων στον γερμανικό Τύπο και αφετέρου οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Δ. Αβραμόπουλο, αλλά και του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Σ. Κάμπετερ, που φρόντισαν να διαμηνύσουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική χαλάρωση των όρων του προγράμματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης