Η Αγορά δεν πιστεύει ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη και προχωρά σε λουκέτα, απολύσεις, μειώσεις μισθών, μετανάστευση δραστηριοτήτων

σουπερ μαρκετ

Όσκαρ παραπληροφόρησης θα μπορούσε να απονεμηθεί στα ελληνικά ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Εμφανίζουν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ως το μείζον για την πορεία του τόπου την ίδια ώρα που επιταχύνεται με συγκλονιστικούς ρυθμούς η καταστροφή της αγοράς.

Ενώ είναι βέβαιο ότι η δόση θα δοθε,ί τα ΜΜΕ την παρουσιάζουν ωε την κρίσιμη παράμετρο για την χώρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Από κοντά και οι πολιτικοί που αναμασούν ασήμαντες λεπτομέρειες των διαβουλεύσεων Σαμαρά με ΕΕ. Στο μεταξύ η αγορά ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι θα έρθει ανάκαμψη και λαμβάνει μέτρα: Λουκέτα, απολύσεις, μειώσεις μισθών, μεταφορές δραστηριοτήτων σε γειτονικές χώρες. Χιλιάδες επιχειρήσις αμύνονται ή δραπετεύουν από την κατάρρευση που έρχεται στην αγορά.

Σε σχέση με την δόση την Δευτέρα, το Eurogroup, αναμένεται να αποφασίσει στη νέα έκτακτη σύνοδό του εάν θα εκταμιευθεί η όχι. Ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει σήμερα, αργά το απόγευμα, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 

Η τηλεδιάσκεψη έχει στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα Ευρώπης-ΔΝΤ για το χρέος, έτσι ώστε να υπάρξει τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην κανονική συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας δεν θα έχει προηγούμενο στην ύφεση που ήδη μετρά 5 χρόνια. Θα αποτυπωθεί με τεράστια τρύπα στα έσοδα: Ήδη δεν εισπράχθηκαν μέσα στο 2012 πάνω από 11 δισ. ευρώ νέοι φόροι (όσα ήσαν τα μέτρα του μνημονίου - 3..!). Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα εμφανίσει ζημίες, άρα δεν θα συνεισφέρει φόρους...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης