Συρία: 26 φιλοκυβερνητικοί μαχητές νεκροί από τα πυραυλικά πλήγματα

Τουλάχιστον 26 μαχητές προσκείμενοι στο συριακό καθεστώς, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, σκοτώθηκαν στις πυραυλικές επιθέσεις κατά στρατιωτικών βάσεων στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν την Κυριακή ότι πύραυλοι έπληξαν «στρατιωτικές θέσεις» του συριακού καθεστώτος στις δύο επαρχίες Χάμα και Χαλέπι, κάνοντας λόγο περί «επίθεσης» των εχθρών της Δαμασκού, τους δράστες της οποίας απέφυγαν να κατονομάσουν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σε δύο από τις βάσεις που έγιναν στόχοι στάθμευαν «ιρανικά στοιχεία».

Το Ισραήλ και η Συρία επισήμως παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι σχέσεις τους είναι όλο και πιο τεταμένες, καθώς στο πεδίο της συριακής σύρραξης ο ισραηλινός στρατός βλέπει τρεις εχθρούς του να επιχειρούν μαζί: τα στρατεύματα του ίδιου του συριακού καθεστώτος, το Ιράν και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν είχε προειδοποιήσει ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει» στο Ιράν να εδραιώσει τη θέση του στη Συρία, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επίσης αυτόν τον μήνα, διεμήνυσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα συνεχίζουν να «κινούνται εναντίον του Ιράν στη Συρία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης