Επήλθε συμφωνία με κούρεμα 30% μόνο στην τράπεζα Κύπρου για ποσά άνω των 100.000 ευρώ

Όπως αναμενόταν έστω και αργά την νύχτα υπήρξε συμφωνία Κύπρου-τρόϊκας που είναι: Κούρεμα 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και με αυτό τον τρόπο, η Τράπεζα Κύπρου διασώζεται οριστικά. Δεν θα υπάρξει κούρεμα στις άλλες τράπεζες.

Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων την δημιουργία μιας «καλής» και μιας «κακής» τράπεζας, την μεταφορά των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από τη Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου.

«Εχουμε συμφωνία προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της ΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Ανστασιάδης αποχωρώντας από το Συμβούλιο. Σύμφωνα με μήνυμα τους στο Twitter ο κ. Ανστασιάδης συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον συνεχάρει για την κατάληξη των προσπαθείων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν απαιτείται να επικυρωθεί από τη Βουλή της Κύπρου.

Οι... ιδιωτικές διαβουλέυσεις μάλιστα του κ. Ανστασιάδης με την τρόικα και τους υψηλόβαθμους κοινοτικούς αξιωματούχους προκάλεσαν μεγάλη δυσαρέσκεια στους υπουργούς Οικονομικών των άλλων χωρών που κλήθηκαν απλώς να επικυρώσουν τη συμφωνία.


 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης