Εγκληματικές οι συμβάσεις στο αεροδρόμιο Βενιζέλος και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Γεφυρα Ρίου

Η κυβέρνηση Σημίτη ευθύνεται για δυο "εγκλήματα" - δείγματα της μη επικοινωνίας της εκάστοτε εξουσίας με την πραγματικότητα. Πρόκειται για τις αποικιοκρατικές συμβάσεις του Δημοσίου με το αεροδρόμιο "Ε. Βενιζέλος" και την γέφυρα "Ρίου - Αντιρρίου".

Το αεροδρόμιο "Ε. Βενιζέλος", το διαχειρίζονται γερμανικά συμφέροντα με πλαφον στην επισκεψιμότητά του. Αν οι επιβάτες είναι λιγότεροι από 16 εκατ. το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει τις απώλειες. Τι έχει συμβεί; Η κίνηση είναι στο όριο των 16 εκατ. επιβατών και οι Γερμανοί για να εισπράττουν τα προβλεπόμενα δεν μειώνουν καθόλου τα τέλη αεροδρομίου. Αποτέλεσμα:

1. Η μείωση των επιβατών κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2012 να είναι 300.000 επιβάτες. Το δε πρώτο τετράμηνο η μείωση έφτασε το 10,3% σε σχέση με πέρυσι!

2. Μεγάλες εταιρείες που επί δεκαετίες είχαν επιλέξει την Αθήνα για απ ευθείας πτήσεις, πήγαν - λόγω των πανάκριβων τελών - αλλού... Παραδείγματα η THAI που έφυγε μετά από 36 χρόνια, η Gulf Air, η Singapore Airlines που πήγε Κωνσταντινούπολη, η US Airways προς ΗΠΑ και άλλες. Οι απώλειες των απ ευθείας πτήσεων με τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο μειώνει την επιβατική κίνηση αλλά και την τουριστική.

Το δεύτερο "έγκλημα" της κυβέρνησης Σημίτη ήταν η σύμβαση για την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Σήμερα το κόστος διέλευσης για μια απόσταση 3 χλμ. είναι 13,20 ευρώ (!) και αποτελεί μοναδικό και αξεπέραστο παγκόσμιο ρεκόρ. Η γέφυρα αντί να ενώσει οικονομικά και πολιτισμικά τις δυο περιοχές (Αχαία και Αιτωλοακαρνανία) είναι ένας φράχτης που τις χωρίζει αενάως...

Με το πανάκριβο αεροδρόμιο η χώρα ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ  από αέρος και όμως κανείς δεν λαμβάνει μέτρα να διορθώσει την κατάσταση. Από Οκτώβριο θα χαθεί και η απ ευθείας επικοινωνία μετις ΗΠΑ. Με την γέφυρα του Ρίου απομονώνεται η ΝΔ Ελλάδα.

Μόνη λύση θα ήταν η χρονική επέκταση της διαχείρισης των δυο έργων ακόμα και για άλλα 50 χρόνια αρκεί να έπεφταν οι τιμές. Ποιός να ασχοληθεί επ αυτού;

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης