Δώρο εν μέσω κρίσης : Όποιος χρωστά στο Δημόσιο, θα του αφαιρούν το ΑΦΜ, μπλοκάροντας κάθε συναλλαγή

Η κρίση έχει φέρει απελπισία, φτώχεια και πραγματικά αδιέξοδα. Κι όμως : Τρόικα και κυβέρνηση σφίγγουν κι άλλο την θηλιά της ασφυξίας. Τώρα συζητούν οφειλέτες που δεν θα ρυθμίζουν τα χρέη τους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να «χάνουν» όχι μόνο τη δυνατότητα να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα αλλά ακόμη και τον ίδιο τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου. 
Το μέτρο αυτό έρχεται κατ΄εντολήν της Τρόικας, και μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το σχέδιο κάνει λόγο για την άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, μπλοκάροντας έτσι όλες τις συναλλαγές και κάθε οικονομική δραστηριότητα τους.
Αυτό θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της Ε.Ε., προμηθευτές κ.λπ. Να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.
Με το μέτρο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών νομίζει ότι θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν πρώτα τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, για να πάρουν πίσω τον ΑΦΜ τους...
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης