Γιατί μόνο στην "Μαρινόπουλος" κούρεμα οφειλών του;

Το εφαρμόζουν στην "Μαρινόπουλος" αλλά πόσες εταιρείες θα είχαν σωθεί αν είχαν αντίστοιχη μεταχείριση; Και πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας;

Πάνω από το 70% των εμπορικών προμηθευτών της αλυσίδας Μαρινόπουλος συναινεί στη συμφωνία διάσωσης της εταιρείας από την Σκλαβενίτης καθώς και στο κούρεμα των απαιτήσεών του που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

Οι εμπορικοί προμηθευτές φέρονται να συναινούν σε «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50% αλλά με εξόφληση του υπολοίπου τοις μετρητοίς και με την προοπτική ότι διατηρείται στη ζωή ο πελάτης τους, με νέα ιδιοκτησία και management εγνωσμένης αξίας.

Παραδέχονται δε ότι δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική για τα συμφέροντά τους κι ότι σε άλλη περίπτωση, θα χάσουν όλα τα χρήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στις διαδικασίες του άρθρου 106 βθ, πάνω στις οποίες στηρίζεται το εγχείρημα διάσωσης, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης