Γιατί η υπερφορολόγηση καταστρέφει δομικά το επιχειρηματικό περιβάλλον

Η οικονομία είναι ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟΣ οργανισμός. Υπάρχει ένα και μοναδικό κύτταρο : Η επιχείρηση. Όταν δίνεις 50 λεπτά σε έναν φτωχό που σου έπλυνε το παμπρίζ στο φανάρι, αυτά τα 50 λεπτά τα έχει ¨βγάλει" μια επιχείρηση. Αν είσαι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, η επιχείρηση σου στο έδωσε. Αν είσαι εργαζόμενος σε αυτήν, πάλι η επιχείρηση στο έδωσε με ένα μισθό. 
Αν είσαι συνταξιούχος η επιχείρηση χρηματοδότησε την σύνταξή σου πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές. Αν είσαι άνεργος τα 50 λεπτά τα έδωσες από το επίδομά ανεργίας που πάλι η επιχείρηση το πληρώνει με εισφορές και φόρους. 
Αν κάποιος δεν έχει επιχείρηση και εισπράττει ενοίκια, πάλι μια επιχείρηση δίδει τα χρήματα στον ενοικιαστή για να φτάσουν σε αυτόν!
Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στην οικονομία από την επιχείρηση. Αυτή παράγει εισόδημα, αυτή καταβάλει μισθούς και φόρους, αυτή όταν αναπτύσσεται μοιράζει χρήμα κ.ο.κ.
Τα γράφω όλα αυτά για να εξηγήσω κάτι πάρα πολύ απλό : Οι φόροι στα ακίνητα από τους οποίους περιμένουν να εισπράξουν 2,65 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν από τις επιχειρήσεις (πλην των περιπτώσεων όπου έχουν προσωρινά κάποια αποταμιευμένα χρήματα). ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΣ από αυτόν στην βεζίνη και την θέρμανση μέχρι αυτόν στα τσιγάρα τον πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει άλλο οικονομικό κύτταρο να συμβάλλει.
Σε ένα περιβάλλον λοιπόν που οι φόροι είναι εγκληματικά υψηλοί, πέστε στον κ. Στουρνάρα των Οικονομικών ότι δεν υπάρχουν πια επιχειρήσεις που μπορούν να τους πληρώσουν. Και το χειρότερο δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που να σκέπτονται να επενδύσουν σε ένα τόσο ληστρικό περιβάλλο
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης