Γιατί είπαμε ΟΧΙ στην Σμύρνη;

Οργή στην γειτονική Τουρκία για την απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει το... Ντουμπάϊ και όχι την Σμύρνη για την παγκόσμια έκθεση Τουρισμού του 2020. Πέρα από το γεγονός ότι αν έπαιρνε το χρίσμα η Σμύρνη αυτό θα έφερνε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά νησιά, τώρα οι Τούρκοι κινούνται εναντίον μας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης και επικεφαλής διεκδίκησης της διοργάνωσης κ. Εκρέμ Ντεμιτράς -που έχει υποστηρίξει στο παρελθόν δράσεις ελληνοτουρκικής προσέγγισης στον τουρισμό- ακύρωσε το ελληνοτουρκικό τουριστικό Φόρουμ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη τον Οκτώβριο. Παράλληλα, συνέστησε στα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής να ανακόψουν τον ρυθμό πώλησης ταξιδιωτικών πακέτων προς τα ελληνικά νησιά.

Να σημειωθεί ότι φέτος αναμένονται στην Ελλάδα από 800.000 έως 1 εκατ. Τούρκοι τουρίστες που θα αποτελέσει ρεκόρ όλων των εποχών. Παράλληλα για πρώτη φορά θα ξεπεράσει ο αριθμός των αφίξεων από τη Τουρκία τον αριθμό των αφίξεων των Ελλήνων προς τη γειτονική χώρα που κυμαίνονται γύρω στις 700.000.

Χιλιόμετρα σχημάτιζαν οι ουρές των αυτοκινήτων από την Τουρκία στον συνοριακό σταθμό των Κήπων στον Εβρο από κατοίκους της γειτονικής χώρας που ήθελαν να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Παράλληλα, στα νησιά του Αιγαίου αίσθηση προκάλεσε φέτος η έντονη παρουσία των Τούρκων τουριστών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης