Βολοδέρνει η ακτοπλοία εξ αιτίας του κράτους (Η περίπτωση της ΝEL)

Το κράτος δεν πληρώνει τις άγονες γραμμές οπότε τα πλοία σταματούν... Στη μη έγκαιρη καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων από το Δημόσιο για εκτελεσθέντα δρομολόγια σε γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, αποδίδει η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η θυγατρική της «Σι Λινγκ Φέρρις» την ακύρωση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Θεόφιλος» και «Ταξιάρχης».

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου «απάντησε» με την ενεργοποίηση προβλεπόμενων κυρώσεων για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων.

Ένα σχέδιο εξυγίανσης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου έχει εγκριθεί από το τριμελές Εφετείο της Μυτιλήνης και η εταιρεία έχει πετύχει σημαντική μείωση των χρεών της προς τις τράπεζες. Παρά ταύτα δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξυγιανθεί αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά όλες οι ακτοπλοϊκές.

Οι τράπεζες έχουν πάψει να χορηγούν κεφάλαια κίνησης κι οι ακτοπλοϊκοί όμιλοι προσπαθούν με ότι εισπράττουν να καλύψουν και παλαιότερες υποχρεώσεις. Πώς; Με ακυρώσεις δρομολογίων και πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των ναυτικών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης