Αφού η ελληνική οικονομία δεν έχει πια παρόν για να το φορολογήσουν, φορολογούν το... παρελθόν

Η κυβέρνηση φορολογεί πλέον το... παρελθόν των Ελλήνων! Μη έχοντας μια υγιή και πλεονάζουσα οικονομία την οποία να μπορεί να την φορολογήσει, επιτίθεται στα όποια χρήματα έχουν οι Έλληνες αποταμιεύσει εδώ και δεκαετίες υπερφορολογώντας ιδιοκτησίες που δεν αποφέρουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα, άρα θα πληρωθούν από τις όποιες αποταμιεύσεις..!

Ένα πρώτο παράδειγμα είναι ο αδιανόητος φόρος στα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο φόρος πλησιάζει την... εμπορική αξία του αυτοκινήτου! Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν τα χρήματα που τους ζητούν γιατί είναι άνεργοι, μειώθηκαν οι μισθοί τους κ.ο.κ. Πώς θα πληρώσουν; Από τις οικονομίες τους αν έχουν. Εδώ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 200 εκατ. ευρώ.

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων - με στόχο άνω των 4 δισ. ευρώ. Και αυτός ο φόρος δεν αφορά κάποιο εισόδημα αλλά την... κατοχή γης! Πάλι οι ιδιοκτήτες καλούνται να βρουν χρήματα από το παρελθόν για να ανταπεξέλθουν.

Σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο πάντως, συζητήθηκε το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων και αμφότεροι συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει φρένο στις επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών ακινήτων με τον ενιαίο φόρο που σχεδιάζεταιδιότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων "επιβαρύνονται υπέρμετρα".

Θυμίζουμε ότι ήδη φορολογούνται και τα ξενοίκιαστα ακίνητα. Πληρώνεις έστω και χωρίς εισόδημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης