Ανοιχτά όλα τα μικρά καταστήματα και τις Κυριακές! Ποιός θα αντέξει το κόστος λειτουργίας άλλες 52 ημέρες εν μέσω ύφεσης;

μπουτικ

"Ξεκαθάρισμα" επιχειρεί στην αγορά η κυβέρνηση με στόχο να μείνουν σε αυτήν όσοι αντέξουν. Όλοι οι υπόλοιποι να βάλουν λουκέτ ώστε "να μείνουν όσα καταστήματα χρειάζονται οι καταναλωτές". Εν ολίγοις σαρώνουν τα υπολοίματα της μιρομεσαίας τάξης. Πώς; Με το δίνουν την δυνατότητα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα με εμβαδόν μικρότερο των 250 τετραγωνικών μέτρων.

(Τα περισσότερα μικρά καταστήματα τα λειτουργεί μόνο ο ιδιοκτήτης τους. Θα εργάζεται πλέον 7 ημέρες την εβδομάδα; Επιπλέον η παραπάνω ημέρα δεν θα του αυξήσει τον τζίρο. Όσοι θα έρθουν στις 6 ημέρες θα έρθουν και στις επτά...)

Θα πρέπει να είναι ανοιχτά μόνο οι ¨μικροί" της αγοράς δηλαδή όσοι δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων και δεν  λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «shop in a shop».

Επιτρέπεται επίσης, συνολικά επτά Κυριακές τον χρόνο να είναι ανοικτά όλα τα εμπορικά καταστήματα ακόμη και τα μεγάλα.

 Η θέση της ΓΣΕΒΕ ήταν άμεση: "Προσπαθούν α κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες Μικρές επιχειρήσεις. Να περιορισθεί έτσι και ο Ανταγωνισμός. Να ενταθεί ο συγκεντρωτισμός, η περαιτέρω ολιγοπώληση της αγοράς και η χειραγώγηση των τιμών, ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα και παραγωγικότητα στις μεγάλες εναπομένουσες επιχειρήσεις"».

Kατά την ΕΣΕΕ επίσης, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε περίοδο βαθειάς ύφεσης δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και τη ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης