Αγωνία στην αγορά για την κάθετη πτώση του τζίρου - Σωσίβιο οι εκπτώσεις

Καταστροφική απεδείχθη η εορταστική περίοδος για την αγορά. Η πτώση του τζίρου ξεπέρασε κάθε αρνητική πρόβλεψη αγγίζοντας ακόμα και τον κλάδο των τροφίμων! Η κίνηση ήταν πεσμένη στο μισό για την ένδυση και υπόδηση, ακόμη περισσότερο σε συσκευές και τεχνολογία, ενώ τα παραδοσιακά είδη δώρων τα πήγαν καλύτερα, με πτώση περίπου κατά το ένα τρίτο. Σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε ακόμη και στα τρόφιμα και τα ποτά.

Η αγωνία τώρα είναι: Ποια θα είναι η συνέχεια; Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, η εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών μέτρων θα έχει αφήσει την πλειοψηφία των καταναλωτών χωρίς εισόδημα. Πως θα κινηθεί η αγορά;

Στις 15 Ιανουαρίου, ξεκινάει επισήμως η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων - αυτό είναι μια αντίδραση - με νέες δελεαστικότερες τιμές. Η ανάγκη της αγοράς να προσεκλύσει αγοραστές είναι τόσο μεγάλη, ώστε πολλοί περιμένουν εκπτώσεις της τάξης του 50% από την πρώτη κιόλας μέρα.

Αυτή η περίοδος των εκπτώσεων θα κρατήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως ορίζει το νέο καθεστώς, αλλά ενώ θα είναι σε εξέλιξη οι εκπρόσωποι των εμπόρων αναμένεται να αναζητήσουν, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, τόσο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές όσο και για το ωράριο, την λειτουργία τις Κυριακές και άλλα συναφή θέματα.

Ειδικά για τις εκπτώσεις, εξετάζεται η προσθήκη δύο εκπτωτικών 10ήμερων τον Μάιο και τον Νοέμβριο, στις παραδοσιακές θερινές εκπτώσεις που θα ξεκινούν στις αρχές Ιανουαρίου και Ιουλίου (το πρώτο Σάββατο) και θα διαρκούν ως 6 εβδομάδες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης