Πώς θα αντιδράσει η πνευματική ελίτ στην Τουρκία του δυνάστη Ερντογάν;

Ο Ερντογάν καταστρέφει την Τουρκία. ο δρόμος που έχει επιλέξει θα καταλήξει και στον δικό του πολτικό θάνατο. Ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί ηγέτες, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστές, δικηγόροι, δικαστές, εκπρόσωποι των μειονοτήτων... υφίστανται παρενοχλήσεις, απολύσεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, μηνύσεις, βία.

Στη Νοτιοανατολική Τουρκία ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν και ο άμαχος πληθυσμός τους, κυρίως Κούρδοι, υποφέρουν. Αυτό που τίθεται σε εφαρμογή είναι η προσπάθεια να εγκαθιδρυθεί ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, ισλαμιστικό και εθνικιστικό.

Οι ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν υπερβολικά σιωπηλές προκειμένου να μην αποδυναμώσουν τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με την Αγκυρα, οι οποίες τρέφονται από την αχρεία απόρριψη των προσφύγων που δραπετεύουν από τη φτώχεια, τον πόλεμο και τον θάνατο.  

Και οι μεγάλες δυνάμεις ανέχονται ή συμμαχούν με ένα κράτος που αρνείται το πραξικόπημα και είναι υπεύθυνο για μαζικές ταλαιπωρίες και μαζική βία.
Απέναντι σε αυτήν την αδιανόητη τρομοκρατία, συστρατεύονται πλέον (όσο μπορούν) οι πνευματικοί άνβθρωποι της χώρας ξεκινώντας μια δειλή αντίσταση...
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης