Πως ο Μαδούρο εξολοθρεύει ττην ελευθερία του Τύπου στη Βενεζουέλα

Σε πλήρη εξέλιξη ο φασισμός Μαδούρο στην κατεστραμένη κοινωνικά και οικονομικά Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση του διέταξε τέλος στη μετάδοση του ισπανικού CNN, προσθέτοντας μ’ αυτή της την κίνηση, άλλο  ένα απαγορευμένο μέσο, στη μακροσκελή λίστα της.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μαδούρο έχει προχωρήσει σε κλείσιμο πολλών ιδιωτικών ενημερωτικών καναλιών και εφημερίδων.

Επιπλέον λόγω της πολιτικής του Νικολάς Μαδούρο, να μη δίνει δημοσιογραφικό χαρτί στις εφημερίδες που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του -μιας και έχει το μονοπώλιο-, τουλάχιστον 25 εφημερίδες έχουν κλείσει τα τελευταία 3 χρόνια στη χώρα.

Το καθεστώς του Μαδούρο φαίνεται ότι ελέγχει πλήρως τα ΜΜΕ στη χώρα.

Το μαύρο στο CNN espanol είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην ακραία πολιτική του Μαδούρο για τα ΜΜΕ. Πριν από αυτό έχουν προηγηθεί το κλείσιμο των καναλιών RCTV (Radio Caracas Television), του NTN24, Al Jazeera καθώς και του NCR.

Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έπειτα από δικαστικές διώξεις και δημόσιες απειλές, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Βενεζουέλα, τα οποία ασκούσαν έντονη κριτική προς την Κυβέρνηση, άλλαξαν, μυστηριωδώς, ιδιοκτησιακό καθεστώς και ακόμα πιο μυστηριωδώς σταμάτησαν να ασκούν κριτική στο καθεστώς του Μαδούρο.

Η πώληση της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας, στη Βενεζουέλα, «El Universal», το 2014, που ασκούσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, άλλαξε χέρια και επανακυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η El Universal αρχίζει μια νέα εποχή».

Φυσικά, όπως αποδείχθηκε αργότερα πίσω από αυτήν την αγορά βρισκόταν μια εταιρεία «φάντασμα», που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Νικολάς Μαδούρο.  

Έπειτα από την πώληση της, η εφημερίδα άλλαξε πολιτική γραμμή και μετατράπηκε σε ένθερμο υποστηρικτή της πολιτικής του Νικολάς Μαδούρο και εκτός αυτού η ίδια προέβη μέχρι και σε απολύσεις στους δημοσιογράφους εκείνους που δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην νέα αυτή αλλαγή και πραγματικότητα, ενώ δε δίστασε να απολύσει ακόμα και την γελοιογράφο Rayma Suprani, επειδή μια γελοιογραφία της είχε ενοχλήσει τον Μαδούρο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης