Πας Τουρκία; Μπορεί να σε συλλάβουν..!

Σοκ προκάλεσαν δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού την περασμένη Κυριακή σύμφωνα με τις οποίες όσοι συμμετέχουν στη Γερμανία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε εκδηλώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων θα συλλαμβάνονται στο αεροδρόμιο όταν πηγαίνουν διακοπές στην Τουρκία.

Όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού, «από εδώ και στο εξής δεν θα είναι τόσο εύκολο να διαπράττεις προδοσία στο εξωτερικό και στη συνέχεια να έρχεσαι στην Τουρκία για να διασκεδάσεις».

Ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών αναφερόταν προφανώς στο κουρδικό κόμμα PKK, το οποίο τόσο στην Τουρκία όσο και στην Γερμανία αλλά και την ΕΕ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Η Γερμανία αναγκάστηκε να εκδόσει συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία σύμφωνα με την οποία, οι τουρίστες καλούνται να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις αλλά και να είναι «προσεκτικοί με τις δημόσιες δηλώσεις τους».

Στην ταξιδιωτική οδηγία του γερμανικού υπ. Εξ. για την ασφάλεια των Γερμανών τουριστών στην Τουρκία αναφέρεται ρητά, μεταξύ άλλων, ότι ο κίνδυνος συλλήψεων είναι «υψηλός». Ειδικότερα ο κίνδυνος σύλληψης είναι υπαρκτός ακόμη κι όταν απλοί τουρίστες, συνειδητά ή ασυνείδητα, έρχονται σε επαφή με άτομα που είναι ύποπτα για συμμετοχή σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές από την ΕΕ ή ακόμη και με άτομα που σχετίζονται με το κίνημα Γκιουλέν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης