Παραπληγικός - φυτό διχάζει την κοινωνία στη Γαλλία. Οι γιατροί αποφάσισαν ευθανασία, οι γονείς στα δικαστήρια

Οι γιατροί αναμένεται να διακόπτουν την ιατρική φροντίδα του Βενσάν Λαμπέρ, του 42χρονου παραπληγικού άνδρα, ο οποίος είναι σε κατάσταση φυτού εδώ και μια δεκαετία και έχει αναχθεί σε σύμβολο.

Έπειτα από απόφαση που έλαβε στα τέλη Απριλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας, η ανώτατη δικαστική αρχή της Γαλλίας, ιατρική πηγή επεσήμανε ότι η διαδικασία διακοπής της σίτισης, της χορήγησης υγρών και ισχυρής νάρκωσης πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει δύο με τέσσερις ημέρες. Μετά θάνατος...

Ωστόσο οι γονείς του Λαμπέρ, που είναι πιστοί καθολικοί και αντιτίθενται έντονα στην παθητική ευθανασία, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι θα «προσφύγουν εκ νέου» στη δικαιοσύνη, χωρίς να δώσουν άλλες διευκρινίσεις.

Θα πρόκειται για την τέταρτη νομική διαδικασία σε διάστημα έξι ετών για την υπόθεση αυτή που διχάζει την οικογένεια του Βενσάν Λαμπέρ, που είναι τετραπληγικός, χωρίς επαφή με το περιβάλλον του και χωρίς να δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα το 2008.

Την Κυριακή οι γονείς του προχώρησαν σε νέες πρωτοβουλίες: Οι δικηγόροι τους ζήτησαν να ασκηθούν διώξεις εναντίον του γιατρού Βενσάν Σάντσες, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας ανακούφισης πόνου και παρηγορητικής αγωγής στο νοσοκομείο της Ρενς όπου νοσηλεύεται ο Λαμπέρ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Επίσης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα και κατήγγειλαν, έπειτα από προτροπή της Βιβιάν Λαμπέρ, της μητέρας του, «την κεκαλυμμένη ευθανασία».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης