Οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ- Αναχαιτίστηκαν κατά 99%(VIDEO)

Οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ. Το Ισραήλ κατέρριψε το 99% τους και αυτή την στιγμή υπάρχει πλήρης ηρεμία.

Στην κατάρριψη βοήθησαν χώρες όπως η Ιορδανία αλλά και ΗΠΑ, Μ. Βρετανία με αεροπλάνα. Η επίθεση του Ιράν συνοδεύτηκε από παράλληλες επιθέσεις άλλων 4 χωρών από τρομοκράτες που χρηματοδοτεί και ενισχύει με όπλα το Ιράν.

Σε διάγγελμά του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να αποκρούσει μια επίθεση

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν» τονίζει ειδικότερα.
«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές» προσθέτει.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές πως με το πρωθυπουργικό του αεροπλάνο έφυγε από τη χώρα.

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. 

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Ιορδανία και Ιράκ έκλεισαν τον εναέριο χώρο

Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών. Το ίδιο έχει πράξει και η Ιορδανία. Και οι δύο χώρες βρίσκονται ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

«Η ιορδανική αντιαεροπορική άμυνα είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό drone ή αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της» δήλωσαν δύο ιορδανικές πηγές ασφαλείας.

Επίσης η Ιορδανία κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλούμενης επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης