Νίγηρας: Δεκάδες νεκροί και 92.000 άστεγοι από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 92.000 έχουν μείνει άστεγοι από τον Ιούνιο στον Νίγηρα εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με  απολογισμό του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν την απώλεια 26.000 βοοειδών, αχρήστεψαν 9.000 στρέμματα καλλιεργειών και κατέστρεψαν πάνω από 9.000 κατοικίες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος επικαλείται το κλιμάκιο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων της κυβέρνησης του Νίγηρα.

Κατά τον ΟΗΕ, το 75% των πλημμυροπαθών ζουν στις περιοχές Μαράντι (κεντρικά και νότια), Τάχουα (δυτικά) και Αγκαντέζ (βόρεια). Παρότι βρίσκονται στο μέσον της ερήμου, τόσο η Αγκαντέζ όσο και η Τάχουα επλήγησαν σκληρά από τις πλημμύρες.

Σε ορισμένες κοινότητες της Αγκαντέζ, όπου δεν βρέχει σχεδόν ποτέ, έπεσαν μέσα σε μερικές ώρες 115 εκατοστά νερού, δηλαδή σχεδόν ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων που καταγράφονται εκεί σε ετήσια βάση, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Δεν είχαμε δει ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Νίγηρα ένας κάτοικος της Ινγκάλ, μιας κοινότητας που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης