Θα έχει ο Τραμπ την τύχη του παραιτηθέντα προέδρου Νίξον;

Ο αμερικανός καθηγητής Ρόναλντ Λ. Φάινμαν προέβλεψε ότι ο πρώην ριάλιτι σταρ και νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, θα παραμείνει στο πηδάλιο των Ηνωμένων Πολιτειών για περισσότερες «από 31 μέρες, τη διάρκεια δηλ. της προεδρίας του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος πέθανε από πνευμονία» και λιγότερες «από τις 119 μέρες της εξουσίας του Τζέιμς Γκάρφιλντ», ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας ιατρικών λαθών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του μετά από πυροβολισμό.

Κατά τη γνώμη του καθηγητή, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο για τους προέδρους των ΗΠΑ που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους, λόγω του πρόωρου θανάτου τους, είναι ζήτημα εβδομάδων η Αμερική να χάσει τον τωρινό της πρόεδρο και να αναλάβει τα ηνία ο Πενς.

Η διακοπή της προεδρίας Τραμπ δεν πρόκειται να προκληθεί από αρρώστια ή ατύχημα, αλλά από τις γκάφες που έχει διαπράξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι οποίες, είτε θα οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του στη βουλή, είτε θα τον εξωθήσουν σε παραίτηση.

Κατά τον Φάινμαν ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει μέσα σε ένα μόλις μήνα ότι είναι τελείως ακατάλληλος για το αξίωμα που κατέχει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει βρεθεί εκτός εξουσίας μέσω της διαδικασίας του «impeachment» δηλ. της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του στη Βουλή.

Οι μόνοι που έφτασαν κάπως κοντά ήταν ο Μπιλ Κλίντον και ο Ρίτσαρντ Νίξον, ωστόσο ο πρώτος απηλλάγη τελικά από τη Γερουσία, ενώ ο δεύτερος παραιτήθηκε προτού ξεκινήσει η διαδικασία για το Γουότεργκεϊτ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης