Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο στη Γαλλία-Τραυματίστηκαν ελαφρά 2 κορίτσια

Δύο κορίτσια ηλικίας 5 και 11 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα σε μια επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά στο σχολείο τους στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, ενώ το άλλο, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια πλατεία σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο δράστης 28 ετών, συνελήφθη.

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν αναπτυχθεί. Φτάνοντας στο σχολείο, ο διευθυντής του γραφείου του νομάρχη Ζαν-Μπατίστ Πεϊράτ θέλησε να καθησυχάσει τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο σημείο: «Θα μπορέσετε να πάρετε τα παιδιά σας σιγά σιγά. Δεν υπάρχει άλλος κίνδυνος», διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης δεν είναι γνωστός στις Αρχές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης