Βρετανία: Το μυστήριο με τη χορωδία που έβηχε από τον Ιανουάριο

Ο νέος κορωνοϊός ίσως βρισκόταν στο βρετανικό έδαφος ακόμη και δύο μήνες προτού καταγραφεί το πρώτο κρούσμα, τον Φεβρουάριο. Οι υποψίες πέφτουν σε μία ερασιτεχνική χορωδία, η οποία αρρώστησε αφότου ο σύντροφος ενός μέλους επέστρεψε από τη Βουχάν, το επίκεντρο τότε της επιδημίας, στην κεντρική Κίνα.

Η Τζέιν Χολ, η οποία τραγουδάει στις χορωδίες η Φωνή του Γιορκσάιρ και Όλοι Μαζί Τώρα, υποστηρίζει ότι φίλοι της και στις δύο χορωδίες αρρώστησαν τον Ιανουάριο, ενώ ένα μέλος παρουσίασε συμπτώματα του Covid-19 στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το πρώτο μέλος που αρρώστησε είχε σύντροφο έναν επιχειρηματία ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στη Βουχάν, στα μέσα Δεκεμβρίου, και παρουσίαζε έντονο βήχα.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν ωστόσο πολύ αργότερα, τον Φεβρουάριο, όταν δύο μέλη της ίδια οικογένειας νόσησαν μετά την παραμονή τους σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

«Ο φίλος μου από τη χορωδία αρρώστησε στα μέσα Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, η καλύτερη μου φίλη, η Κριστίν, αρρώστησε και μετά άρχισα να αρρωσταίνω το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου», υποτηρίζει η Τζέιν.

«Είχα πονόλαιμο σαν να είχα καταπιεί σπασμένα γυαλιά, υψηλή θερμοκρασία, πονοκεφάλους. Ήμουν εξαντλημένη - Κοιμήθηκα για δύο ολόκληρες μέρες, κάτι το οποίο δεν συνήθιζα. Είχα ξηρό μη παραγωγικό βήχα», υποστηρίζει περιγράφοντας τα συμπτώματα της νόσου. Στο τέλος προστέθηκε ένα ακόμη σύμπτωμα, η τεράστια δυσκολία στην αναπνοή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης