Βρετανία: «Με κοινή λογική» η άρση του lockdown

Διευκρινήσεις σχετικά με την άρση του lockdown έδωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ επισημαίνοντας ότι οι πολίτες θα μπορούν να συνταντηθούν με άλλα άτομα, αρκεί αυτό να γίνεται εκτός σπιτιού και σε απόσταση δύο μέτρων.

Οι πολίτες πρέπει στο εξής «να χρησιμοποιούν κοινή λογική» και δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται φίλους σε σπίτια, διευκρίνισε ο Ράαμπ, μία ημέρα αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το «υπό όρους σχέδιο» για την επάνοδο των πολιτών στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ο νέος κανόνας που ανακοίνωσε ο Ράαμπ αποτελεί μέρος ενός εγγράφου καθοδήγησης 50 σελίδων που θα δημοσιευτεί αργότερα από την κυβέρνηση.

Η Σκωτία και η Ουαλία - που έχουν δική τους δικαιοδοσία επί του lockdown – απέρριψαν το νέο σύνθημα «Μένω σε εγρήγορση» του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ το Εργατικό Κόμμα επέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού για έλλειψη σαφήνειας.

Στην ομιλία του την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε  ότι όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πρέπει να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας από την Τετάρτη, αλλά να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι πολίτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ασκηθούν σε εξωτερικούς χώρους, να καθήσουν ή να κάνουν ηλιοθεραπεία σε πάρκα και να παίξουν σπορ με μέλη της οικογένειάς τους από την Τετάρτη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης