Άλλα 50 δισ. δολάρια για εξοπλισμούς στην Ευρώπη λόγω ISIS

Με 50 δισεκ. δολαρίωνν θα ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι οδηγούν τις κυβερνήσεις στο να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες –στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αλλά και για εξοπλισμούς όπως μαχητικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη– στην προσπάθεια να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Γαλλία, όπου κατασκευάζεται το μαχητικό αεροσκάφος Rafale της Dassault Aviation, έβαλε φρένο στα σχέδιά της για περικοπή περίπου 10.000 μελών του στρατιωτικού προσωπικού, ενώ η Γερμανία θα δαπανήσει επιπλέον 8 δισεκ. ευρώ και η Βρετανία έχει επιμερίσει επιπλέον 12 δισεκ. λίρες, κάτι που ευνοεί εταιρίες όπως η BAE Systems.

Η Ιταλία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαθέσει 1 δισεκ. ευρώ περισσότερα για την ασφάλεια, ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού περιελάμβανε περικοπές περίπου 2 δισεκ. ευρώ.

Δείτε τώρα πως ακόμα και μια κρίση φέρνει... κέρδη. Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας εξειδικευμένων εξοπλισμών Rheinmetall καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 8% μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η σουηδική Saab εξασφάλισε την Τρίτη παραγγελία για την προμήθεια εκτοξευτήρων ρουκετών στις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του επόμενου έτους (φωτο).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης