Όποιος αθλείται τότε καπνίζει λιγότερο λένε οι επιστήμονες

Eρευνητές συνδύασαν τα στατιστικά στοιχεία από 19 κλινικές δοκιμές και διαπίστωσαν ότι η σωματική άσκηση βοηθάει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Ασκούμενοι μπορούν να αντιμετωπίσουν την επιθυμία τους για νικοτίνη, παρότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι θα αποβάλουν ευκολότερα την βλαβερή συνήθεια.

"Ασφαλώς η σωματική άσκηση φαίνεται να έχει προσωρινά οφέλη και υπό αυτή την έννοια προτείνεται ανεπιφύλακτα», δήλωσε ο Έντριαν Τέιλορ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Ψυχολογίας της Υγείας στο πανεπιστήμιο του Έξετερ στη Βρετανία και επικεφαλής της τελικής μελέτης.

Κατά τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες της μελέτης οι εθελοντές κλήθηκαν να κάνουν κάποιου είδους σωματική άσκηση--πιο συχνά έντονο περπάτημα ή ποδηλασία--ή κάποιου είδους «παθητική» δραστηριότητα, όπως απλώς να καθίσουν μη κάνοντας τίποτα ή να παρακολουθήσουν μια βιντεοταινία.

Συνολικά, η ομάδα του Τέιλορ διαπίστωσε ότι οι εθελοντές είχαν μικρότερη επιθυμία να καπνίσουν ύστερα από τη σωματική άσκηση σε σχέση με πριν χωρίς να είναι σαφές για ποιόν λόγο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης