Περιβάλλον και διατροφή πίσω από τον καρκίνο

Μία νέα επιστημονική μελέτη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους περιβαλλοντικούς παράγοντες (που περιλαμβάνουν και τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα και τη διατροφή), για την εμφάνιση του καρκίνου.

Μόνο το 10% έως 30% των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποδοθούν σε «κακά» γονίδια ή σε άλλες φυσικές λειτουργίες του σώματος (π.χ. αυξημένες κυτταρικές μεταλλάξεις λόγω γήρανσης).

Έτσι οι «ένοχοι»για τον καρκίνο  θα πρέπει πρωτίστως -σε ποσοστό 70% έως 90%- να αναζητηθούν στο περιβάλλον (τοξικά χημικά, ακτινοβολίες, τρόπος ζωής κ.α.).

Με δεδομένο πάντως ότι κάθε μορφή καρκίνου είναι διαφορετική από τις άλλες και ότι ακόμη και στην ίδια μορφή καρκίνου υπάρχουν διαφορές, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και δικαιολογεί πολλές και αντικρουόμενες ερμηνείες.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης