Μια εβδομάδα διακοπών βελτιώνει την υγεία μας

Αμερικανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της, διαπίστωσε ότι οι διακοπές κάνουν καλό όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική υγεία μας, ενεργοποιώντας τα ίδια τα γονίδιά μας, έτσι ώστε να μειώνεται το στρες και να βελτιώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Και προηγούμενες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τη θετική επίπτωση των διακοπών στην ψυχολογία των ανθρώπων (παρόλο που η κατάθλιψη μετά το τέλος τους δύσκολα αποφεύγεται...),ενώ  η νέα έρευνα δείχνει ότι οι διακοπές μεταβάλλουν προς το καλύτερο τη λειτουργία των γονιδίων.

Η θετική αυτή επίδραση των διακοπών μπορεί να διαρκέσει επί ένα μήνα ή και πολύ περισσότερο, ακόμη και έως δέκα μήνες, αν στη διάρκεια των διακοπών κάποιος έκανε διαλογισμό ή γιόγκα (ή και τα δύο).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι αρκεί μια εβδομάδα χαλάρωσης για να «πυροδοτηθούν» αλλαγές στο DNA, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες, να τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώνεται το επίπεδο των τοξικών πρωτεϊνών που σχετίζονται με την κατάθλιψη και την άγνοια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης