Θες να χάσεις κιλά; Το γυμναστήριο δεν αρκεί

Η σκληρή σωματική άσκηση δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε απώλεια περισσότερων κιλών, υπογραμμίζουν αμερικανοί επιστήμονες, καθώς, όπως αναφέρουν, ο οργανισμός προσαρμόζεται στις υψηλές ενεργειακές ανάγκες που ακολουθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα γυμναστικής.

Οι επιστήμονες αφού υπογραμίσουν πόσο σημαντική είναι η άσκηση για την ανθρώπινη υγεία, υπογραμμίζουν τη σημασία του συνδυασμού ενός ισορροπημένου και υγιεινού διατροφικού μοτίβου με ένα πρόγραμμα ήπιας γυμναστικής για την αποτελεσματική απώλεια σωματικού βάρους.

Οι ειδικοί μέτρησαν την ημερήσια ενεργειακή δαπάνη και τα επίπεδα σωματικής άσκησης συνολικά 300 ανδρών και γυναικών σε βάθος μίας εβδομάδας. Τα άτομα που ακολουθούσαν πρόγραμμα ήπιας σωματικής άσκησης εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης κατά 200 θερμίδες, συγκριτικά με όσους έκαναν καθιστική ζωή.

Στην περίπτωση των ατόμων που ακολουθούσαν πιο έντονο πρόγραμμα γυμναστικής ωστόσο δεν είδαν την επιπλέον προσπάθειά τους να μεταφράζεται στην επιπλέον καύση ημερήσιων θερμίδων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης