Είσαι άνδρας; Πίνε κόκκινο κρασί και θα δείς... διαφορά

Είσαι άνδρας; Πίνε κόκκινο κρασί! Μελέτη που κράτησε 40 χρόνια βεβαιώνει ότι μεσήλικες άνδρες που απολαμβάνουν συχνά ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί, ή ακολουθούν διατροφή πλούσια σε εσπεριδοειδή και μούρα αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόλις τρεις με τέσσερις μερίδες τροφών ή ποτών πλούσιων σε φλαβονοειδή σχετίζονται με τον περιορισμένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας στους συμμετέχοντες στη μελέτη.
Συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες - μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών οι οποίες δίνουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα σε πολλές ποικιλίες μούρων, αλλά και σε άλλα είδη φρούτων, λαχανικών και λουλουδιών – σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέονται με εντυπωσιακά οφέλη ως προς την πρόληψη του εν λόγω προβλήματος.
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ... ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ
Το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο, σύμφωνα με έρευνα του Jason Dyck και άλλων ειδικών Πανεπιστήμιο της Alberta στον Canada.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί, τα καρίδια και τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη (resveratrol) που βελτιώνει την καρδιά, τους μυς και τη λειτουργία των οστών - αυτά δηλαδή που βελτιώνει και η σωματική άσκηση, το γυμναστήριο.

Η ρεσβερατρόλη αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό όταν έγιναν δοκιμές σε ποντίκια και τώρα η ουσία θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε αυτό θα δείχθει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί όσο και αν έκανε συστηματική και σκληρή γυμναστική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης