Δεν προκύπτει ότι τα smartphone κάνουν κακό στα παιδιά

Τα smartphone δεν κάνουν κακό στα παιδια. Στην τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην επιθεώρηση «The Journal of Child Psychology and Psychiatry», δύο καθηγήτριες Ψυχολογίας ανέλυσαν 40 έρευνες με αντικείμενο τη σχέση της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του άγχους και της κατάθλιψης στους εφήβους.

«Η σύνδεση είναι μικρή και αντιφατική» επισημαίνουν οι δύο επιστήμονες. «Δεν διαφαίνεται κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον πανικό και την ανησυχία που προκαλεί το θέμα», επισημαίνει η δρ Κάντις Λ. Οντζερς, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και συντάκτρια της μελέτης.

Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πέρυσι ανακοίνωσε ότι τα μωρά, που είναι μικρότερα του έτους, δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στις οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ τα νήπια, μεταξύ δύο και τεσσάρων ετών, δεν πρέπει να παραμένουν μπροστά στην οθόνη περισσότερο από μία ώρα την ημέρα. Στη Σίλικον Βάλεϊ, τα στελέχη των εταιρειών τεχνολογίας κρατούν τις συσκευές και το λογισμικό που κατασκευάζουν μακριά από τα παιδιά τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης