Υπόθεση Energa: Μήπως ήταν και υπόθεση συμψηφισμών;

Ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Energa; Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κ.κ. Φλώρος και Μηλιώνης ως εκπρόσωποι δυο ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ενώ εισέπρατταν από το 2006 έως το 2011 από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ηλεκτρικής ενέργειας) και το τέλος ακίνητης περιουσίας, (γνωστό τότε ως ΕΤΗΔΕ) δεν κατέβαλαν ποτέ ως όφειλαν τα χρήματα αυτά στα κρατικά  ταμεία.

Ωστόσο φαίνεται ότι η υπόθεση είναι μια κόντρα των εταιρειών με το Δημόσιο. Συγκεκριμένα το Δημόσιο χρωστούσε μεγάλα ποσά στις εταιρείες και ΔΕΝ τα συμψήφιζε με οφειλές της ετιαρέιας προς το Δημόσιο. Μάλιστα το Δημόσιο κατάσχεσε χρήματα από τους ελληνικούς λογαριασμούς των εταιρειών.

Τότε οι δυο εταιρείες άνοιξαν νέους (φανερούς) λογαριασμούς στο εξωτερικό και συνέχισαν να αξιώνουν συμψηφισμούς. Όμως τελικά βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις.

Τα χρήματα υπάρχουν δεν έχουν κλαπεί και οι Φλώρος - Μηλιώνης, αφού έχασαν τα δικαστήρια δηλώνουν ότι θα τα επιστρέψουν. Διώξεις ασκήθηκαν:

-Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αρ. Φλώρο, Στ. Σιαφάκα και Ν. Δεκόλη.  
-Ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκαν οι  Αρης Φλώρος, Αχ. Φλώρος, Χρ. Σιαφάκας, Στ. Σιαφάκας,  Ν.Δεκόλης καθώς και πέντε ακόμη κατηγορούμενοι.

Τέλος, με την απόφαση, 8 από τους 19 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν πλήρως αθώοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης