Πρόωρη η πώλησή μετοχών του MEGA, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη 12 υποψήφιοι αγοραστές για τον ΔΟΛ

Πώς πουλήθηκαν μετοχές της εταιρείας Τηλέτυπος (MEGA), που είναι υπό τραπεζικη επιτήρηση; Δεν είναι δεσμευμένες; Και ποιος καθόρισε το ευτελές τίμημα των 5.000.000 ευρώ για το 20%; Βάση ποιου σχεδίου έγινε; (Κουρέματα οφειλών, εργαζόμενοι κ.α.). Και τέλος πως είνια δυνατόν κάποιος να γοράζει μετοχές εταιρείς την ώρα που ΔΩΔΕΚΑ επισειρηματίες ετροιμΆζουν πρόταση εξαγορά του ΔΟλ συνιδιοκτήτη του MEGA;

Η απόκτηση από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη του 19,63% της εταιρείας Τηλέτυπος που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική (συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα), συνοδεύεται πλέον από καταγγελίες τραπεζικών στελεχών περί άσκησης πιέσεων από κυβερνητικά στελέχη, ενώ η χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς σε λιγότερο από δέκα ημέρες λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του πλειστηριασμού για την περιουσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Η χθεσινή αγοραπωλησία δρομολογεί ευρύτερες εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ, επηρεάζοντας κατ’ αρχάς την τύχη των εταιρειών Πήγασος, ΔΟΛ, Mega και των εκατοντάδων εργαζομένων τους.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών με τις τράπεζες εκτιμούν ότι απομακρύνεται το σενάριο εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Πήγασου από τον Ιβάν Σαββίδη με «γενναία» διαγραφή δανείων, σενάριο που εξαρχής είχαν απορρίψει οι τράπεζες. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να εφαρμοσθεί το μοντέλο που ακολουθήθηκε στον ΔΟΛ, η εταιρεία Πήγασος δηλαδή να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.

Ο Ιβάν Σαββίδης, εξάλλου, φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά ή πρόκειται να το πράξει στο πλαίσιο του πλειστηριασμού που θα διεξαχθεί για την περιουσία του ΔΟΛ. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει στις 31 Μαΐου και μέχρι στιγμής φέρεται να υπάρχουν πάνω από 12 ενδιαφερόμενοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης