Πάνω από 125.000 νέοι οφειλέτες μόνο τον Ιούλιο - Χώρα δια βίου οφειλετών η Ελλάδα με 4,3 εκατ. οφειλέτες

Σε χώρα δια βίου οφειλετών μετατρέπουν την Ελλάδα δανειστές και ΣΥΡΙΖΑ - κυρίως ο δέυτερος μέσω της υπερφορολόγησης που έχει επιλέξει αντί περικοπών.

Έτσι όχι μόνο αυξάνονται συνεχώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (τον Ιούλιο οι νέοι απλήρωτοι φόροι που δημιουργήθηκαν σε ένα μήνα ανήλθαν σε 811 εκατ. ευρώ, έναντι 388 εκατ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο του 2015), αλλά προστέθηκαν άλλοι 125.590 νέοι οφειλέτες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στους ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ που τους ζητούν.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο, έσπασαν το φράγμα των 90 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν σε 90,428 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται στο τέλος του έτους να ξεπεράσει τα 95 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι έχουμε εισέλθει στη φάση πληρωμής του μεγαλύτερου τμήματος των φόρων. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να καταβληθούν:

• Οι δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος.

• Οι τέσσερις δόσεις του ΕΝΦΙΑ (η πέμπτη πληρώνεται τον Ιανουάριο του 2017).

• Τα τέλη κυκλοφορίας.

• Οι επιχειρήσεις εκτός από τον ΦΠΑ πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι το 2012 οι οφειλέτες Δημοσίου ήσαν 2.400.000 πολίτες και σήμερα έχουν φτάσει τους 4.300.000!!!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗΣ

Τα παραπάνω ανησυχούν την ομάδα Τσίπρα που προσπαθώντας να δημιουργήσει επικοινωνιακή άμυνα σκέπτονται να κλείσουν μέσα στον Σεπτέμβριο τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης (αυτό είναι αδύνατον). 

Έτσι θα εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα  για να υπάρξει μια «ένεση» ρευστότητας στην αγορά. Αυτό θα επιτρέψει και να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συνδέεται με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, που είναι το πρώτο επικοινωνιακό τρικ για την κυβέρνηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης