Μόνο ο νόμος Κατσέλη θα προστατεύει τα κόκκινα δάνεια - Πωλούνται ΟΛΑ

Είναι οριστικό. ΟΛΑ τα "κόκκινα" δάνεια των ελληνικών Τραπεζών θα πουληθούν χωρίς καμία εξαίρεση σε κερδοσκοπικά  Funds. Τα μόνα δάνεια που θα προστατευτούν είναι αυτά που θα εχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη ή σε οποιονδήποτε άλλο νόμο έχει καταφύγει ο κάθε ιδιοκτήτης περισσότερο για να κερδίσει χρόνο.

Η κυβέρνηση έχει πλέον υποχωρήσει ατάκτως και απλά δίνει μια τελική μάχη με τους δανειστές μόνο για τον χρόνο που θα γίνει το ξεπούλημα των δανείων. Συγκεκριμένα ζητά μια παράταση 6 - 12 μηνών ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την κοινωνική κατακραυγή.

Όπως φαίνεται οι δανειστές θα εφαρμόσουν και στην Ελλάδα ότι και στην Κύπρο όπου όλα τα κόκκινα δάνεια τέθηκαν προς πώληση χωρίς καμία εξαίρεση και μάλιστα το πράσινο φως το έδωσε η Κυπριακή Βουλή που ψήφισε με σχετική πλειοψηφία τον σχετικό νόμο.

Οι τελικές αποφάσεις φάινεται να πάρθηκαν παρόντος του κ. Στουρνάρα ο οποίος θυμίζουμε ότι κλήθηκε ξαφνικά μετα μεσονύχτια στο Χίλτον για να συμμετάσχει στην συνάντηση υπουργών με τους θεσμούς. Στη συνάντηση αυτή φαίνεται ότι πάρθηκε η τελική απόφαση για τα "κόκκινα δάνεια".

Θυμίζουμε ότι τα κόκκινα δάνεια είναι πλέον φορτωμένα με τους τόκους των 8 χρόνων της κρίσης και έχουν ακίνητα μειωμένων αξιών σε υποθήκη ή προσημείωση, δηλαδή τα δάνεια δεν αξίζει να πληρωθούν για ακίνητα που έχουν πολύ μικρότερη αξία από την οφειλή!

Ακόμη σε πολλά δάνεια έχουν πληρωθεί καφάλαιο και μέρος των τόκων αλλά επειδή δεν συνεχίστηκε η αποπληρωμή τους για ένα μικρό υπόλοιπο που απέμενε έγιαν κόκκινα και πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν.

Όταν δοθούν τα κόκκινα δάνεις στους κερδοσκόπους η επιλογή θα είναι είτε να τους πληρώσεις (φθηνότερα από την Τράπεζα γιατί θα τα έχουν αγοράσει στο 10% της αξίας τους) είτε να βγεί σε πλειστηριασμό.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης