Κούρεμα συντάξεων από το πρώτο ευρώ

Η κυβέρνηση έχει βρει την μέθοδο για να μακαρίζει τον... εαυτόν της. Την ώρα που παίρνει όλο και σκληρότερα μέτρα, με μειλίχιο λόγο εξηγεί πόσο... αριστερή είναι, πώς φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι αυτή, πως αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και άλλα συναφή.

Φαίνεται ότι έτσι θα διαχειριστεί την ελεύθερη πτώση της - που καταγράφεται και δημοσκοπικά - στην συνείδηση των πολιτών που με διαφορετικά συναισθήματα (οργή, απάθεια, πικρία κ.α.) την απορρίπτουν.

Με βάση τα παραπάνω και αφού όπως είπαμε τους αρκεί μόνο να μιλούν αριστερά, κανείς τους δεν ενοχλείται που το υπουργείο Εργασίας, βάζει «μαχαίρι» από το πρώτο ευρώ των διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ της σύνταξης όπως καταβάλλεται και αυτής που θα προκύψει εάν υπολογιστεί με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε μια προσπάθεια να διασώσει τις κύριες συντάξεις από πολύ υψηλά ποσοστά περικοπών –της τάξης του 40%– σχεδιάζει την εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου μειώσεων, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί πέριξ του 20% με 25%. Αν και θα ήθελε, μάλιστα, να υπάρξει κι ένα κατώφλι στις μειώσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θεωρείται πολύ δύσκολο να «περάσει» όχι μόνο από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ αλλά από το σύνολο των θεσμών.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, καθώς μπορεί στο Eurogroup της 7ης Απριλίου να επιτεύχθηκε η πολιτική συμφωνία, όμως οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα, θα «κλειδώσουν» στην Αθήνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης