Θα επεκταθεί η ηλεκτρονική πληρωμή

Οι κάρτες ανέπαφων πληρωμών αναμένεται να γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη, πριν οδηγηθούμε σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, μέσω του οποίου θα πραγματοποιούμε το σύνολο των αγορών μας, χωρίς πλέον να έχουμε παρά ελάχιστα ή και καθόλου μετρητά στην τσέπη μας. Κυκλοφορούν ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου και σε περισσότερες από 25 στην Ευρώπη.

Με τις ανέπαφες πληρωμές, δηλαδή τις κάρτες που δεν χρειάζεται να τις εισάγουμε στα γνωστά μας τερματικά που συναντάμε στα σημεία συναλλαγών, απλά θα τις περνάμε από μικρή απόσταση από αυτά και η συναλλαγή μας θα ολοκληρώνεται σε ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα. Για την ακρίβεια σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, όταν με τις συμβατικές πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες χρειάζονται σήμερα 30 περίπου δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

Σήμερα, στη χώρα μας κυκλοφορούν 45.000 περίπου κάρτες ανέπαφων πληρωμών, που γίνονται αποδεκτές από 1.000 περίπου τερματικά, που βρίσκονται σε επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα, ενώ, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν τις 80.000 στο τέλος του 2013 και θα γίνονται αποδεκτές σε πάνω από 3.000 σημεία. Σημειώνεται ότι, για πληρωμές έως 25 ευρώ δεν χρειάζεται υπογραφή ή PIN.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης