Εκστρατεία καθαρισμού γκράφιτι με αρωγούς τους πολίτες

Εκστρατεία για την αφαίρεση γκράφιτι ξεκίνησε ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος ζητεί την ενεργή συμμετοχή των πολιτών τόσο για τον καθαρισμό τους όσο και για την περιφρούρηση των δημόσιων χώρων της πόλης. 

Η δράση Καθαρή Αθήνα από τα γκράφιτι ξεκίνησε την Τρίτη από τον περίβολο του πρώτου Δημόσιου Νεκροταφείου της Αρχαίας Αθήνας, στον πεζόδρομο της Ερμού, στον Κεραμεικό.

«Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε, προκειμένου να καθαρίσουμε από τη μουτζούρα την πόλη. Είναι μια εικόνα που αδικεί την Αθήνα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και προανήγγειλε ότι η δράση θα επεκταθεί σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως στην Πειραιώς και στην Πανεπιστημίου.

Ο δήμος έχει εκδώσει φυλλάδιο με οδηγίες για την αφαίρεση γκράφιτι το οποίο μοιράζεται στους πολίτες. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο καθαρισμός του πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί η βαφή πριν απορροφηθεί από την επιφάνεια. 

Επίσης, οι πολίτες ενημερώνονται για τους τρόπους θωράκισης από γκράφιτι, αφού διατίθενται διάφανα υλικά επίστρωσης επιφανειών που αποτελούν ένα σύστημα προστασίας, ώστε σε περίπτωση βανδαλισμού ο καθαρισμός τους να είναι εξαιρετικά απλός. 

Τέλος, καλούνται να δηλώνουν στην γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη (1595) όποιον βανδαλισμό διαπιστώνουν σε δημόσιο κτήριο. Τους συστήνεται ακόμη να διαλέγουν σκούρα χρώματα για την πρόσοψη του κτηρίου τους, καθώς οι σκούρες επιφάνειες δεν αποτελούν ιδανικό «καμβά» για τους παραβάτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης