Εκατό Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα τους τελευταίους δυο μήνες

Δεν είναι μόνον οι οκτώ στρατιωτικοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Άλλοι 100 έχουν ζητήσει άσυλο τους τελευταίους μήνες! Μάλιστα η κυβέρνηση θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει αυτή την κατάσταση ώστε να μην είναι σημείο αιχμής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το ζήτημα των "οκτώ".

Μεγαλώνει το ρεύμα των Τούρκων πολιτών που μετανατεύουν νόμιμα ή παράνομα για να γλυτώσουν από την χούντα Ερντογάν. Ο ήπιος τρόπος είναι η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα (αξίας άνω των 250.000 ευρώ) και ήδη δεκάδες εύποροι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Καβάλα, στην Αττική και σε ελληνικά νησιά ώστε να πάρουν βίζα πενταετούς παραμονής.

Πρόκειται για εύπορους Τούρκους που μεταφέρουν εκτός της χώρας τους τις οικογένειές τους αλλά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Πέραν των νόμιμων μετακινήσεων έχουμε και εκατοντάδες αιτήματα ασύλου. Από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος, στην Ελλάδα κάθε μήνα φτάνουν δεκάδες Τούρκοι είτε από τον Εβρο είτε μέσω των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι καταθέτουν αίτημα ασύλου, καθώς υποστηρίζουν ότι στην Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τους δύο τελευταίους μήνες που ο αριθμός αυξήθηκε καταγράφηκαν 100 αιτήματα ασύλου από Τούρκους πολίτες. Ωστόσο, άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν υποδεχθεί μεγαλύτερους πληθυσμούς.

Χθες, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν έξι ακόμη Τούρκους υπηκόους σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στον Εβρο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης