Γιατί ενώ εισπράττουν λιγότερα βάζουν συνεχώς φόρους; Γιατί δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη και για ένα άλλο κράτος

Βάζουν εικονικούς φόρους και τελικά: α) Εισπράττουν λιγότερα β) αύξησαν τους φοροοφειλέτες στους 4.600.000 Έλληνες γ) βούλιαξαν την ελληνική οικονομία και δ) έφεραν την γενιά των 100 και 200 ευρώ. Όλα αυτά για να εξασφαλίζουν τα 55 δισ. ευρώ που χρειάζεται κάθε χρόνο το άθλιο ελληνικό κράτος της διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας, δηλαδή για να συντηρήαουν το πελατειακό κράτος. Υποφέρουν όλοι για να το χρηματοδοτούν.

Η φορολογική απόδοση (εισπράξεις) έχει νόημα όταν είναι αποτέλεσμα της φορολόγησης διαρκώς αυξανόμενου πλούτου. Τι νόημα έχει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι "οι εισπράξεις πανε καλά" και αυτό να έχει να κάνει με την κλοπή αποταμιεύσεων και την αγορά να βουλιάζει;

Γιατί βάζουν τότε φόρους, αφού και καταστρέφουν και δεν εισπράτtουν; Γιατί απλούστατα δεν έχουν κανένα σχέδιο για ένα άλλο κράτος, μια άλλη οικονομία, ένα άλλο επενδυτικό περιβάλλον.

Μια απόδειξη της ματαιότητας των φορολογικών μέτρων φέρνει η σημερινή "Καθημερινή". Όπως γράφει παρά τα φορολογικά μέτρα για αύξηση των εσόδων, συνολικού ύψους 37 δισ. ευρώ, που επιβλήθηκαν από το 2010 έως και σήμερα, το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό, καθώς τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν ότι στο ίδιο διάστημα τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν κατά 9,2 δισ. ευρώ!

Την τελευταία επταετία έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 40% του σημερινού ΑΕΠ. Την ίδια ώρα, το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά περίπου 26% ή 61 δισ. ευρώ. Στη δραματική αυτή συρρίκνωση του ΑΕΠ έχουν συμβάλει τόσο τα φορολογικά μέτρα όσο και οι περικοπές δαπανών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης